A sport csodatevő eszközzé válhat a kezünkben!

A sport akaraterővel, hittel, kitartással, sőt egészséggel ajándékozhat meg minket, ha a napjaink részévé tesszük és nemcsak napilapok és tévéműsorok formájában, hanem tevőlegesen. Sokan tartanak a mozgástól, mondván ők valójában nem szeretik a sportolást. Ez a kijelentés, azonban az esetek többségében nem a konkrét igazságot foglalja magába, az ugyanis úgy hangzik, hogy sokan nem tudják pontosan mi is az a mozgásforma, ami elnyerné a tetszésüket. Hogy létezik ilyen az egészen biztos, csak keresgélni kell, mégpedig tapasztalatok árán. Jó, ha azt kiskorunktól fogva a bőrünkön érezzük, hogy a futás nem a mi világunk, akkor még véletlenül se emellett szavazzunk, mert így a csömör, sőt a sportolás megutálása garantálható.
Az elhatározásunk törékenységét jó tiszteletben tartani és amitől még látatlanul is kiráz minket a hideg, attól a legjobb tartózkodni. Viszont a futáson túl annyi lehetőség adott, hogy felsorolni sem könnyű. Biciklizés, lovagolás, úszás, tornázás, különböző csoportos edzésformák, egyéni személyi edzés stb. A konditermek kínálatában ildomos tájékozódni, mert megannyi óra elérhető, látogatható, kipróbálható.

A sport csodatevő eszköz

Ehhez persze le kell győznünk a félelmeinket és félre kell tennünk azt, a sokak által hangoztatott sztereotípiát, hogy az edzőtermekben mindenki a másikat figyeli, kritizálja, és hogy nem lehet szépen-csendben, beleolvadva a környezetbe mozogni, mert a kíváncsi tekintetek minden, eleinte ügyetlennek tűnő mozdulatot figyelemmel kísérnek. Ahogy jeleztük fentebb ez nem más, mint félelemből eredő előítélet. A legjobb ezen a téren is a tapasztalás, szóval nincs más hátra, mint előre lépni a sport felé vezető úton!

Sport egészség