A zene hatásai az emberekre

A zene hatásainak köszönhetően, egyre több esetben van lehetőség, hogy a gyermekek zenés tanulás keretében fejlődhetnek. Egy Minnesotai kutatás szerint az éneklés segíti a szövegértést és az olvasást. Emellett éneklés közben sokkal könnyebben tanulhatunk új szavakat.

A zene hatásai az emberekre

Általában személyre szabott az, hogy kinek milyen zene segíti a koncentrációt és a tanulást. Egy 1993-as Wisconsin-i egyetemi kutatás szerint, akik tíz percen át Mozart szonátát hallgattak, azok sokkal jobban teljesítettek egy logikai teszten.

A Mozart-hatást más zenével is elérhetjük, akár rock vagy popzenével is. A lényeg, hogy az ízlésünkhöz illőt válasszunk.

Ne legyen túl gyors, vagy túl lassú. Egyéni, hogy mi enged fókuszálni bennünket, ám egy „idegesítő” zene nem fog eredményt hozni.

Egy klinikai pszichológus szerint a klasszikus zene inkább a matematikai készséget serkenti, míg a pop és rock a nyelvet és kreativitást.

Érdekes kezdeményezés is folyik hazánkban, ugyanis egy alapítvány a hátrányos helyzetű gyermekeket segít lelkileg és szellemileg megerősíteni, így segítve őket a könnyebb felnőtté válás útján, és erősítve őket az erősebb énjük alakításában.

Csodálatos dolgokra képes a zene, főleg ha tenni és alkotni vágyó emberek karolják fel a lehetőségeket ezzel kapcsolatosan.

Csodálatos zene