A domain név kiválasztása elsőbbséget élvez!

A domain név kitalálása kellő kreativitást igényel, ám ha a sikeres keresztelő megvan, akkor indulhat is a további munka, a honlap felépítése, megtervezése, a koncepció webköntösbe öltöztetése és végül a tartalmak feltöltése. Azonban minden a nulladik lépésnél, vagyis a honlap címének megálmodásánál kezdődik. Nem érdemes arra apellálnunk, hogy nem fontos mit takar a név, az emberek úgysem jegyzik meg azt. A kutatások, statisztikák ennek az ellenkezőjét bizonyítják akkor, ha a domain kellően felhasználóbarát, azaz könnyen megjegyezhető és ötletes. A kreatív alternatívák preferálása a lehető legjobb, idővel sokszorosan megtérülő stratégia.

Domain név választás

A túl hosszú név legalább annyira problémás, mint a túlságosan rövid. Érdemes az arany középutat eltalálnunk, s a legjobb, ha ehhez önmagunkat állítjuk a célkeresztbe. Számunkra mi az a tolerálható karakter-mennyiség, ami megjegyezhető, Illetőleg mi kell ahhoz, hogy a bevésődés megtörténjen?

Vannak olyan kulcsszavak, amik egy-egy tematikus oldalt kiválóan körülírnak, de domainként nem állják meg a helyüket. A túlzottan egyedi, csak kis körben értelmezhető változatok nem szerencsések, mert a nagy többség számára nem lesznek ismertek a miértek. A mozaikszavak ezen logika mentén szintén nem tekinthetőek ütős verzióknak, kivéve ha valami nagyon köztudott, általánosságban sokat használt rövidítésről van szó.

Domain név stratégia

Ha magunkból indulunk ki a keresztelőnél, akkor nem igazán nyúlhatunk mellé. És ha már a kezünkben tartjuk az ideális domain nevet, akkor kezdődhet a további munka, az álmok internetes megvalósítása.